Rocketscience

Onze science kant. In een wereld waar steeds meer bewegend beeld te vinden is, banen wij ons een weg om alsmaar naar een beter verhaal toe te werken. Een productiebudget stelt misschien grenzen aan mogelijkheden, maar mag geen grenzen stellen aan de verbeelding. Met een bak aan ervaring en de juiste mensen achter de knoppen nemen we je mee in alle stappen die nodig zijn om tot het beste resultaat te komen.

Ready, set, Go

3

Prepare

VERKENNING  Een video laten maken begint bij een goede researchsessie. Wat wil je vertellen, wat wil je bereiken en vooral bij wie? Vanuit een kennismaking met jou en je bedrijf onderzoeken we, in de eerste fase van de voorbereiding, jouw wensen en welk verhaal je belangrijk vindt om te vertellen. Tijdens deze meeting, waarbij we onze Rocketsciene toepassen, worden jouw wensen en verhaal omgezet naar concrete uitgangspunten voor het te ontwikkelen concept of script. We denken mee en adviseren over de mogelijkheden en haalbaarheid binnen het beschikbare productiebudget.

CONCEPT EN SCRIPT  In de tweede fase van de voorbereiding vindt de uitwerking van de eerste ideeën plaats. Er wordt een antwoord geformuleerd op de vragen die ontstaan zijn tijdens de verkenning. Middels een schematisch script wordt er een vertelstructuur ontwikkeld en concrete scenes en beeld-ideeën verzameld. In een tussentijdse meeting presenteren we de (visuele)opzet. Met jouw feedback op het materiaal ontwikkelen we een definitief script en shotlist. Na verdere aanpassing, beoordeling en goedkeuring gaat het script op slot en belanden we in de volgende fase. Er wordt een antwoord geformuleerd op de vragen die naar boven kwamen tijdens de verkenning.

2

create

PRODUCTIE PLANNING  Op basis van het concept of script, wordt in kaart gebracht wat de aanvliegroute wordt van de opname dagen. Waar en wanneer wordt er gefilmd? Wie moet waar zijn? Wat is er nodig? Dit doen we om de vlucht zo prettig en praktisch mogelijk te laten verlopen zonder tussenstops.

SCHOOT EN EDIT  Het film werk gaat beginnen. Volgens de gemaakte planning gaan de opnames van start. Met de crew van Rocketfilms wordt het script verfilmd. Na de opnamedagen vindt vervolgens de edit plaats. Het videomateriaal wordt gemonteerd. Vervolgens wordt er een ruwe versie van de video gepresenteerd. (kleur en geluid is dan nog niet definitief afgewerkt, dat gebeurt in de afrondende fase). Er is gelegenheid tot het geven van feedback op de montage waarna er aanpassingen worden gedaan. Dit noemen we een review. Wanneer de video is goedgekeurd, gaat de edit op slot en wordt beeld en audio definitief bewerkt.

1

Launch

10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 Lift off! Je bent in het bezit van jouw film(s) die jouw verhaal vertelt en passie laat zien. Deze kan je inpassen in je marketing strategieën. Heb je nagedacht over de lancering? Om je doelgroep zo effectief mogelijk te bereiken en je video wereldwijd in een baan om de aarde brengen, is koersbepaling en navigatie van wezenlijk belang. Al een idee hoe je dit gaat doen? Wij helpen je hier graag bij. Met ons video marketingplan lanceren we jouw video overal op het internet!

our Crew

leder mens is de kapitein van zijn verbeelding. En ieder mens zijn eigen bemanning. Alleen het maken van films wordt nooit door één persoon gedaan, maar door een team van mensen.

Martijn Rondel

Film en strategie

Als echte explorer zul je waarschijnlijk met hem in contact zijn gekomen. Martijns nieuwsgierige inborst is een brandstof  voor verkenningsvluchten en voor nieuwe samenwerkingen. Zijn schotel- antennes staan afgesteld op contact leggen en onderzoeken hoe we je het best kunnen helpen. Samen met astronaut Klemens zet hij jouw hulpvraag om in originele concepten en video’s voor jouw doelen. Daarbij is Martijn expert in het koerszetten van marketing strategie.

Klemens Patijn

Film en regie

Is een beelddenker, conceptmaker en regisseur, vanuit het onderzoek ontwikkelt hij een pakkend en origineel concept voor de te maken video of campagne. Vanuit de cockpit werpt hij originele perspectieven op de zaak om jouw verhaal te vertellen. Samen met astronaut Martijn stemt hij concept en koers af op de beschikbare middelen, om met jou het gewenste doel te bereiken.

Klemens verenigt zich in een bijzondere combinatie. Hij is filmmaker en theatermaker. Klemens maakt regisseert en speelt (muziek) theatervoorstellingen. Voorstellingen met een maatschappelijk koppeling, een actualiteit en noodzaak te zien in de theaters, of op festivals als Oerol, Karavaan en de Parade.
Klemens kent de weg zowel voor als achter de camera. Een verhaal vertellen is een verhaal geven.

Ook is Klemens in en commercial van ABN-AMRO te zien.

 

 

Irmgard Nieuwenhuis

Producer

Is producent en zorgt voor een strakke koers en een prettige vlucht. Binnen een uur regelt zij een slaapplek op Mars. Als producent en multi-talent organiseert zij precies dat wat er er nodig is voor een overzichtelijke planning en een gestroomlijnd filmproces. Daarnaast is Irmgard ook concept ontwikkelaar bij Tincup.partners.

Roderik Patijn

Cinematographer

Werkt als zelfstandig cinematographer aan commercials, muziekvideo’s, documentaires en korte verhalende projecten. Als satelite crewlid stapt hij desgewenst als DOP bij Rocketfilms aan boord. Met vakmanschap, kennis en kwaliteit.

10 tips voor het maken van een bedrijfsfilm

10 tips voor het maken van een bedrijfsfilm

Goed, je hebt besloten om een bedrijfsfilm te (laten) maken. Waar begin je? Hoe maak je zo een bedrijfsvideo? Het begint allemaal met een verhaal, een goed verhaal! Met deze tips gaan we je op weg helpen als je een bedrijfsfilm gaat maken. 1) Je hoeft het wiel niet...

Google houdt van video

Google houdt van video

  Google houdt van video en dit is wat je er aan hebt Is het je opgevallen dat wanneer je een zoekopdracht uitvoert in de zoekbalk van Google, er heel vaak videominiaturen verschijnen als resultaat? Tja, video's zijn een geweldig medium om verhalen te vertellen....

Cameraman inhuren

Cameraman inhuren

Een cameraman inhuren kan uiteraard bij ons. Wij kunnen bijvoorbeeld naast het maken van branding films en commercials ook een bedrijfsevenement vastleggen. Of als je als zelf een outer space kneiter goed script hebt liggen en je eigen productie hebt voorbereid kunnen...