Bedrijfsfilm laten maken

Bedrijfsfilm laten maken? Als je voor je bedrijf een film wil laten maken, dan ben je op zoek naar een videoproductie bedrijf die precies jouw vraagstuk op beeld kan vastleggen. Een partij met ervaring die gespecialiseerd zijn in de productie van creatieve bedrijfsfilms.

Rocketfilms is een ervaren videoproductiebedrijf als het gaat om het maken van bedrijfsfilms, zo hebben wij onder andere gewerkt voor klanten als de ANWB, Scorpions Security, Amarant en Ridder. Je kent wellicht deze namen niet. Daar ligt ook een kracht van ons. Wij helpen niet alleen de grote namen met hun bedrijfsfilms maar ook de minder bekende bedrijven.

Ons productieproces

Onze science kant. In een wereld waar steeds meer bewegend beeld te vinden is, banen wij ons een weg om alsmaar naar een beter verhaal toe te werken. Een productiebudget stelt misschien grenzen aan mogelijkheden, maar mag geen grenzen stellen aan de verbeelding voor jouw bedrijfsfilm. Met een bak aan ervaring en de juiste mensen achter de knoppen nemen we je mee in alle stappen die nodig zijn om tot het beste resultaat te komen voor jouw film.

Concept en script

In de tweede fase van de voorbereiding vindt de uitwerking van de eerste ideeën plaats. Er wordt een antwoord geformuleerd op de vragen die ontstaan zijn tijdens de verkenning. Meestal gaat dit over het overbrengen van een bepaalde boodschap of een sfeerimpressie. Daarnaast kijken we altijd de doelgroep van jouw bedrijfsvideo. Middels een script wordt er een vertelstructuur ontwikkeld en concrete scenes en beeld-ideeën verzameld. In een tussentijdse meeting presenteren we de (visuele)opzet. Met jouw feedback ontwikkelen we een definitief script en shotlist. Na verdere aanpassing, beoordeling en goedkeuring gaat het script op slot en belanden we in de volgende fase. Er wordt een antwoord geformuleerd op de vragen die naar boven kwamen tijdens de verkenning.

Productieplanning

Zodra jij 100% achter het script staat gaan wij aan jouw lancering beginnen. Op basis van het concept of script, wordt in kaart gebracht wat de aanvliegroute wordt van de opname dagen. Wij maken de planning van a tot z, tenzij je zelf graag een deel van de regie in handen wilt hebben. Waar en wanneer wordt er gefilmd? Wie moet waar zijn? Wat is er nodig? Dit doen we om de vlucht zo prettig en praktisch mogelijk te laten verlopen zonder tussenstops. Zodat de cameramannen en vrouwen goed de beelden kunnen vastleggen voor jouw bedrijfsfilm.

Shoot en edit

Het film werk gaat beginnen. Volgens de gemaakte planning gaan de opnames van start. Met de crew van Rocketfilms wordt het script verfilmd. Na de opnamedagen vindt vervolgens de edit plaats. Het videomateriaal wordt gemonteerd. Vervolgens wordt er een ruwe versie van de video gepresenteerd. (kleur en geluid is dan nog niet definitief afgewerkt, dat gebeurt in de afrondende fase). Er is gelegenheid tot het geven van feedback op de montage waarna er aanpassingen worden gedaan. Wanneer de video is goedgekeurd, gaat de edit op slot en wordt beeld en audio definitief bewerkt.

Kwaliteit

Als het gaat om bedrijfsfilms laten maken staat kwaliteit voorop. Een bedrijfsfilm vertegenwoordigt jouw bedrijf, merk, product of dienst. Wij begrijpen daarom hoe belangrijk het is dat de productie van hoge kwaliteit is. Wij zorgen dat er altijd het apparatuur is die past bij de film. De gebruikte apparatuur is uiteraard van grote invloed op de kwaliteit van een bedrijfsfilm.

Interactieve bedrijfsfilm

Hieronder zie je een film over onze werkwijze. Deze video is interactief en werkt heel goed als je deze op een landingspagina zet. Hierdoor geef je de kijker “controle” over wat hij te zien krijgt. Een bedrijfsfilm maken kan in verschillende vormen. Een interactieve video is een vorm die mogelijk is.

Meer interactieve video’s bekijken? Klik dan hier.

Andere vormen van bedrijfsfilmpjes zijn altijd mogelijk en denken hier graag over mee. Een voorlichtingsfilm laten maken kan een andere vorm zijn.

Locatie

Bedrijfsfilms laten maken in Amsterdam, Breda of aan de andere kant van de wereld. Wij pakken onze creativiteit in en pakken onze spullen op en komen jouw kant op. Rocketfilms is een film bedrijf dat geen grenzen kent in creativiteit om een bedrijfsvideo te laten maken.

Martijn en Klemens hebben al een tijd geleden een film voor ons gemaakt en nog dagelijks beginnen mensen over de film als ze ons benaderen. Een schot in de roos! Dit was onze investering meer dan waard.

Bjorn Kasandikromo

Eigenaar , Bureau HA Architecten

Wat kost een bedrijfsfilm?

De hamvraag die iedereen wilt weten? Wat kost het om een bedrijfsfilm te laten maken. Dat is zo een beetje dezelfde vraag als wat kost het om een huis te laten bouwen. Natuurlijk hebben we vaste dagtarieven. Deze zijn p.p €650,- exclusief materiaal, productiekosten, BTW etc.

Een bouwvakker kost ook X per dag. Voor dat bedrag weet je nog niet wat voor huis je krijgt. Bij een film werkt dat ook zo. Hoeveel dagen zijn er nodig, hoe complex is het script, hoeveel nabewerking is er nodig etc.

7 + 5 =

Liever een andere partij om mee in zee te gaan?

Dat kan natuurlijk. Er zijn genoeg mensen die ook films maken. Kijk eens op de websites van een van onze partners: Roderik Patijn, Jiro Bosma of Jonathan Mak

Bedrijfsfilm laten maken

  • Veel lokale kennis.
  • Volledige productie van A tot Z.
  • Professioneel geschoolde vakmensen.
  • Deadline is deadline!
  • Passie en vakmanschap gecombineerd.
  • Klant staat centraal en we hebben een mening.
  • Ruime marketing ervaring. Dus niet alleen maar mooie plaatjes maar doelgerichte content.
  • Persoonlijke benadering vind je terug in onze werkwijze en de films.
bedrijfsfilm laten maken