Google houdt van video

 

Google houdt van video en dit is wat je er aan hebt

Is het je opgevallen dat wanneer je een zoekopdracht uitvoert in de zoekbalk van Google, er heel vaak videominiaturen verschijnen als resultaat?

Tja, video’s zijn een geweldig medium om verhalen te vertellen. Dit komt omdat onze hersenen zijn ingesteld op bewegende beelden. Mensen bekijken video’s met een enorme snelheid. Google erkent dit feit. Daarom rangschikt het dit soort visuele inhoud consequent in zijn zoekresultaten.

Volgens studies verhoogt video de kans dat een website op de eerste pagina van de Google-zoekresultaten verschijnt met het vijftigvoudige. Dat alleen al zou reden genoeg moeten zijn om je energie en middelen te richten op video.

Een goed doordachte video speelt in op de intentie van de kijker en door deze te embedden op een website, kunnen marketeers ervoor zorgen dat mogelijke klanten aanzienlijk meer tijd doorbrengen op de gewenste pagina.

Vergeet niet dat Google van betrokkenheid houdt. En omdat video de meest dynamische vorm van content is die er is, blijven gebruikers langere tijd op jouw website. Wat zich weer vertaalt in lagere bouncepercentages, wat resulteert in een hoge paginaranking. Afijn, je begrijpt het vast wel.

Dit is een video uit de oude doos. Toch zijn we nog steeds trots op het verhaal wat we hebben kunnen vertellen met deze video.

Google video