Wat is een videoproductiebedrijf?

..De term ‘videoproductiebedrijf’ is breed. Iedereen met een camera en een KVK kan zichzelf een videoproductiebedrijf noemen. Wanneer wij de term ‘videoproductiebedrijf’ gebruiken, bedoelen we een team van ervaren creatieve flmmakers. Deze zijn gespecialiseerd in het produceren van films voor marketing of tv.

WELKE ROLLEN ZIJN ER bij een videoproductiebedrijf

Een videoproductiebedrijf verzorgt alle fasen van het productieproces. Van het helpen creëren van het eerste concept tot het exporteren van het definitieve versie van de video. De stappen in het proces omvatten: creatief overleg, scripting, planning, casting, opname, editen, muziekkeuze en het sound design.

Videoproductiebedrijf: the crew!

De crew is essentieel voor elke productiemaatschappij. Een film wordt namelijk nooit door één persoon gemaakt. Aan elk project werken teams van mensen. De belangrijkste rollen binnen een productiemaatschappij zijn die van regisseur, camera- en visuele goeroes en de editor. Deze mensen geven vorm aan een productie.

HET BUDGET

Een goed productiemaatschappij helpt je met het bewaken van je budget. Het is gemakkelijk om de duurste apparatuur, de beste acteurs, crew en locaties in te huren. Jij krijgt dan een fantastische afgewerkte film maar het zal ongelooflijk duur zijn.

Het juiste productiebedrijf denkt mee hoe het budget op de juiste manier kan worden besteed. Bij voorkeur zonder dat de bank failliet gaat. Als het gaat om het gebruik van video voor marketing, houdt het productiebedrijf in elk stadium rekening houden met de doelstellingen van het project. Het is allemaal leuk om een mooie film te maken. Als het oorspronkelijke doel van het project is om zaken te genereren voor de klant. En de film wordt alleen door vrienden en familie bekeken. Waar is dan de WIN-WIN situatie?

DOELSTELLINGEN

Goede productiemaatschappijen (hallo!) zorgen ervoor dat de doelstellingen bij elke fase wordt bewaakt. In de eerste projectvergadering stellen productiebedrijven vragen als: “Wie zijn de doelgroepen?”, en “Waar wordt de video ingezet?” Daarna gaan productiebedrijven met deze vragen gaan aan de slag.

Videoproductiebedrijf vinden

Het vinden van het perfecte videoproductiebedrijf is een belangrijk onderdeel van het eindresultaat. Of het nu gaat om een televisiecommercial, een online marketingvideo, een promotievideo of een evenementenfilm. Rocketfilms is een productiebedrijf met een bewezen staat van dienst in het creëren van inhoud met een verhaal. Wij helpen jou graag met het vinden van je verhaal om deze te verfilmen.

martijn@rocketfilms.nl of bel ons op 06-54740612

videoproductiebedrijf