Het nut van een bedrijfsvideo

De belangrijkste sleutel tot een bedrijfsvideo voor elk merk is het vertellen van een boeiend verhaal op een compacte manier. Ontdek hier enkele van de mogelijke voordelen van het gebruik van video voor uw bedrijf.

 

Fun marketing met bedrijfsvideo’s

Een van de grootste voordelen van het maken van een bedrijfsvideo is dat het een leuke manier is om uw bedrijf visueel in de kijker te zetten. Het hoeft geen reclame onder hoge druk te zijn of een gelikte Hollywood-productie. In feite werken bedrijfsvideo’s voor websites het beste wanneer ze zich meer richten op productgebruik/diensten en trends in de branche dan op verkoop of een hype. En niet te vergeten pure branding video’s. Een professionele bedrijfsvideo laat mensen zien dat uw bedrijf wordt geleid door mensen die dezelfde waarden en overtuigingen delen.

 

Vertel je verhaal met video

Met een bedrijfsvideo kunt u uw verhaal op een onderhoudende of interessante manier vertellen. Een deel van de reden dat videoproductie zelfs voor kleine bedrijven zeer effectief kan zijn, is dat het u de mogelijkheid biedt de voordelen van uw product uit te leggen zonder commerciële beperkingen. Terwijl televisie en radio commercials zijn beperkt tot 30 en 60 seconden spots, uw corporate video is niet gebonden aan deze beperkingen. Hoewel u uw videoproductie zo lang kunt maken als u wilt, werkt het online het beste als het onder de vijf minuten blijft.

 

Google heeft een voorkeur voor video’s. Zelfs als je een klein bedrijf hebt, kun je door een niche op YouTube te veroveren een loyale online aanhang opbouwen. YouTube is ook een sociaal netwerk, waardoor het gemakkelijk is om met volgers in contact te komen. Een andere geweldige manier om de zoekmachineranking voor video’s te verbeteren is het gebruik van transcripties. Door uw inhoud in video- en tekstformaat te posten, kan jij je profileren als een expert in de sector.

 

Gemakkelijk voor je ogen

Online video is veel gemakkelijker te bekijken dan het lezen van een boek. Hoe belangrijk lezen ook is, video is gewoon aangenaam en laat de kijker ontspannen. Mensen kijken graag naar video’s, deels omdat het niet veel inspanning vergt, terwijl lezen meer op echt werken lijkt.

 

Creatieve merkbekendheid met een bedrijfsvideo

Wat bedrijfsvideo’s zo bijzonder maakt, is dat het beelden combineert met geluid, waardoor een levensechte ervaring wordt gesimuleerd. Video kan consumenten het gevoel geven dat ze een product of dienst hebben meegemaakt, zelfs als ze het nooit hebben gekocht. Van alle verschillende manieren om een merk op te bouwen, is video de krachtigste vanwege de productietechnieken. Marketingvideo’s kunnen helpen een merk tot leven te brengen door het te associëren met andere beelden die in het geheugen van de kijker blijven hangen. Een ander voordeel van video’s is dat ze muziek kunnen bevatten om de stemming en intensiteit te helpen versterken

Bekijk hier een bedrijfvideo waar wij trots op zijn.

 

 

 

het nut van een bedrijfsvideo